keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa

Ruokakirja Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa
Keittokirja Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa on pitkän linjan ruokabloggaaja, Liemessä blogin Jenni Häyrisen ideoima ja toteuttama unelma. Rohkea veto joka tarvitsee ison "yläfemman". Roskaruokaa, mitä se on? Ei sellaista ole.

Mikäli saat Parempaa Roskaruokaa kirjan käteesi, huomaat että olit väärässä. Huomioithan sen että oikein valmistettuna ja hyvistä raaka-aineista. Hitokseen hieno idea ja ihan mieletön lisä keittokirjojen runsaaseen tarjontaan.

Tässä on jälleen hieno esimerkki keittokirjasta, kun antaa sen luovuuden puuskan vain päästä irti ja toteuttaa hyvä idea.

On muuten tasan kolmas keittokirja, minkä itse olen lukenut kannesta kanteen. Yksi oli raskaampi teos, perustui lähinnä silkkaan faktatietoon mutta tarpeelliseen. Se oli se iso "liharaamattu" HK:n Liha - kaikki lihasta laitumelta lautaselle. Seuraavana oli MURU. Siinä pääsi sisälle hyvin kuinka tiimityö ja hyvällä fiiliksillä, sekä hienoilla periaatteilla valmistuu ruoka ja tupa on täynnä ravintolassa. Ja nyt tämä Katukeittiö - Parempaa Roskaruokaa.

Jenni Häyrisen kirjassa pääsee hienosti mukaan niihin periaatteisiin, mitä varmasti jokainen haluaa ravinnon ja ruokanautinnon kanssa toteuttaa. Kokeile, uskalla ja valmista. Vielä kun osaa ottaa herkullisia ruokakuvia niin kirja on siinä. Normaalisti reseptit ja raaka-aineet on tylsää luettavaa, mutta tässä ne ei kuitenkaan olleet. Niistä löytyi hienoja ideoita, kuinka saadaan ne "komppaamaan" toista. Lisäksi kaikille resepteille oli jokin johdanto, mikä ei tehnyt tästä pelkästään resepteillä täyteen tungettua kovakantista printtiä. Ja ne kuvitukset.

Kaikki roskaruoka kirjassa on jokaisen toteutettavissa olevia ohjeita. Ei tarvitse kauheasti piperrellä, vaan on kohtuullisen "karkeastikkin" toteutettavissa. Sitähän se on, sinapit rinnuksille. Mutta nämä voidaan syödä lautaselta isommallakin porukalla. Ja kuitenkin oikeata ruokaa.

Yli sata kaikkien toteutettavissa olevaa reseptiä ja ruokaohjetta
Kaikilla mausteilla - se oli jotakin! Näin se vain menee, unohda kauppaan marinadit, dipit, kastikkeet. Kaikkia voi käyttää kaikkeen. Chipotle-majoneesista ja Wasabi-dipistä en pääse yli.


Nyt vinkki miehille ja tosimiehille. Osta kirja lahjaksi vaimolle, tyttöystävälle, äitille, kumppanille, "keissille" tai aivan kenelle tahansa, kenen kanssa viihdyt ja aikaasi vietät. Saatat saada sitä parempaa roskaruokaa himasta. Innostusta herättävä kirja. Oikeasti!


Muru-, Katukeittiö- ja Lihakirja löytyy seuraavista verkkokaupoista.

Löydä etsimäsi kirja halvemmalla! booky.fi

PRESSITIEDOITE

"Ruokabloggaaja ja valokuvaaja Jenni Häyrisen esikoiskirja Katukeittiö – parempaa roskaruokaa julkaistaan maaliskuun alussa.

Uudessa kirjassa esitellään iso joukko kotikeittiössä helposti toteutettavia gourmethampurilaisia, pizzaa ja snägäriklassikoita. Mukana on myös myös maailman katukeittiöiden aarteita, joihin Häyrinen on poiminut inspiraation matkoilta, ravintoloista ja blogeista. Lukija löytää kirjasta vinkit mm. siihen, kuinka täydellinen hampurilaispihvi valmistetaan tai kuinka saadaan aikaan rapeimmista rapein pizzapohja.

Kadulta ja ravintolakeittiöistä suomalaisiin koteihin

Parempaa roskaruokaa. Ruokaa joka saa veden kielelle hyviä raaka-aineita hyödyntäen. Hyvällä omallatunnolla nautittavaa itsetehtyä ruokaa.

- Roskaruoka kärsii turhaan huonosta maineesta. Itsetehtynä sekin nousee uusiin sfääreihin. Hyvistä raaka-aineista kotona valmistettu ruoka on aina erinomaista, olkoonkin sitten vaikka hampurilaisia tai hodareita. Katuruoka on juuri nyt valtava buumi laadukkaissa ravintoloissakin, ja katuruokatapahtumia järjestetään ympäri maailmaa, maaliskuussa myös Helsingissä. Haluan kirjallani antaa kotikeittiöihin hyviä ohjeita, miten samaa ajatusta voi toteuttaa perheen kanssa koska vaan, Häyrinen kertoo kirjan synnystä.

Kirjan yksi luku omistetaan kokonaan suomalaiselle snägärikulttuurille, perhesyistä. Häyrisen isoäiti on 80-luvun lohjalaisille Lohjan tunnetuin mummo, jonka Mummon grilli keräsi kaupunkilaiset nauttimaan nakkikioskin tarjoamista herkkuannoksista. Häyrinen perheellä oli tapana toisinaan sunnuntaisin poiketa Mummon kioskille syömään ananashampurilaiset.

- Tämän kirjan, kuten Liemessä-ruokabloginikin perimmäinen taka-ajatus on lopulta saada ihmiset innostumaan ruuanlaitosta, tekemään enemmän ruokaa itse ja syömään parempaa ruokaa. Jos hellan ääreen ei ole koskaan aiemmin astunut, klassisella snägäriannoksella tai hampurilaisella on taatusti helppo ja kiinnostava aloittaa!

Ruokaharrastajalta toisille kotikokeille

Kaikki huimat sata reseptiä on tarkkaan testattu ja amatöörikokkienkin toteutettavissa. Jenni Häyrinen, itseoppinut valokuvaaja, on kuvannut ruokaa myös ammatikseen. Katukeittiö-kirjan kuvat valmistuivat kuitenkin kaukana studiovaloista.

- Kaikki ruuat on valmistettu omassa kotikeittiössäni ja kuvattu luonnonvalossa iltaisin ja viikonloppuisin päätyöni ohessa. Joulukuussa meinasi iskeä epätoivo, mutta suomalainen sisu on ihmeellinen asia, itse kirjan kuvannut Häyrinen tunnustaa jo hymyillen. Liemessä-ruokablogista tuttu pieni pilke silmäkulmassa on myös kirjassa mukana."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...