Siirry pääsisältöön

Ja ruoka voi olla helppoa! Tex Mex leivät


Helppo ruoka ja sitä makua ei saa unohtaa. Jopa sarjaan hävikistä herkuksi. Aina ei vaan jaksa tai ehdi laittaa mitään ihmeellisempää ruokaviritystä. Toisaalta ne pullamössö paahtoleivät jää helposti jostakin ihmeen syystä hävikki lokeroon. Jauhelihaa on tällä hetkellä sisäänveto tarjouksessa ainakin Cittarissa, eli yhden Eukan ja 250 grammaa navetassa työnsä tehneestä lehmästä ja porsaan rippeistä puristettua. Mutta lihaa siinäkin on. Juustoja on monenlaisia ja jollakin Hertta raasteella heittelin menemään. Vielä kun ohitat jalot periaatteesi ruuan suhteen niin Taco mausteseos ja valmis Tacokastike, et voi helpommalla päästä.

Kolme kynttä valkosipulia ja 2 salottisipulia. Kuullota voissa ja lisää sekaan jauhelihat. Ruskista ja mausta tacomausteseoksella pussista. Hieman suolaa ja jauhettua chiliä. Lataa paahtoleivät uunipellille ja tacokastiketta leipien päälle. Sitten läjä valmista jauhelihaa ja juustoraaste. Uuniin grillivastuksen alle ja juusto sulaksi. Jos ehdit ja sinulla on parempaa juustoa, mikä ottaa myös väriä pintaan se on ok.

Mutta, mutta! Tässäkin on asialla puolensa. Tämä oli vaan oikeasti ihan sairaan hyvää. Olo oli kuin Marttojen kesäjuhlilla. Kun rahaa ei mennyt ja et päästänyt jätettä kiertoon, vielä päälle se maku ja aterian menekki oli täydellinen, niin totesin jälleen että The Real Man voi käyttää useamminkin aivokapasiteettiaan ja pysyä keittiössä välillä kohtuuden rajoissa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…