perjantai 14. helmikuuta 2014

Sherrykanaa - täydellisyyden rajapinnassa vol. 2


Broileriruoka tai kanaruoka on sarjassa kevyt ja edullinen. Näistä siivekkäistä saa myös herkullisen aterian helpolla. Aterian keveys tietysti riippuu lopullisesti käytetyistä raaka-aineista, mutta sherrykana on mielestäni se kevyt.

Sherrykana resepti on lähellä legendaarista Marsalakanaa. Niin lähellä kuin vain voi olla. Marsalaviini vaihtui kuivaan sherryyn. Broileri tai kanan, kuinka asia halutaan ilmaista, paistetaan kullanruskeaksi jauhotettuna ja lopulliseen kypsyyteen haudutetaan sherry-kermaseoksessa. Nyt ei saa eikä kukaan voi sanoa että siivekäs olisi kuiva ja mauton. Se on pehmeä, täydellinen ja täynnä makua.

Lisäksi valmistuu nopeasti eli snart! Oliko se ruotsia ja tarkoittaa pian? En jaksa tarkistaa. Sherrykanaa olkaa hyvä...

Broilerin tai kanan rintafileitä
Voita 3 rkl min
Vehnäjauhoja leivittämiseen
Sherryä kuivaa 1.5 dl
Kuohukermaa 2 dl
Suolaa
Pippuria

Ota lihat huoneenlämpöön, riittävän pitkäksi aikaa ennen paistamista. Nuiji kevyesti, mutta yritä olla rikkomatta ohutta, herkkää lihaa.

Laita pannulle runsaasti voita. Leivitä lihat molemmin puolin kunnolla ja paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Eli käytännössä väriä lihaan. Siirrä sivuun lautaselle hetkeksi.

Lisää pannulle sherry, sinne voin sekaan. Älä siis puhdista välillä. Keitä hieman kasaan ja lämmitä iso osa alkoholista pois. Jäljelle jää vain hieno maku. Lisää kerma sekaan. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Siirrä esipaistetut lihat sekaan ja anna lillua kastikkeessa noin plus 5 minuuttia. Saa poreilla mutta ei palaa pohjaan. Kääntele välillä.

Tarjoile riisin, salaatin tai ennen kaikkea hienon perunamuusin kanssa. VINK! Perunamuusiin kunnolla voita ja pienesti suolaa, siloittele maku valkopippurilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...