maanantai 17. helmikuuta 2014

Ravintolapäivän hengessä - 7 ruokalajia, ei enään ikinä yksin.


Ravintolapäivä ja leiki hetki oikeata ravintolaa. Tai siis tee ruokaa ja ole olevinasi se oman elämäsi Master Chef! Ravintolapäivä järjestettiin ties monennenko kerran. PopUp ravintoloita oli jälleen noussut ympäri suomen jälleen kerran useampi ja suosio kasvaa. Nyt rohkenin laittaa oman version tapahtumasta.

Joten tulipa tehtyä ja sotkuja siivotaan vielä tänäänkin. Mutta se on ARKI, se! Ohjeet ja reseptit kirjoittelen sitten kun pää jälleen toimii!

Sain olla päähusari ja sommitella ravintolapäivän hengessä ihan pienen ruokajutun, mikä kylläkin muuttui suureksi ja vielä enemmän epäloogiseksi ruokailuhetkeksi. Eli aikataulu, rytmitys ja kaikki muut odotetut ja ei niinkään odotetut tilanteet vaativat  veronsa. Loppupeleissä miehestä loppui virta, jalat oli aivan muusina ja ruokailijat toivottavasti oli tyytyväisiä.

Mutta olihan iso pala itselläni nieltäväksi ja muilla purtavaksi. Mutta tupa oli täynnä eikä olisi yhtään enenmpää annosta tullut lämpimänä eteen. Seuraavalla kerralla kysyn että onko mulla kavereita? Minä itse teen. BuaHaHah! Ei voi venyä. Kyllä sinne ravintolaan tarvitaan apumiehiä ja naisia. Tai sitten jotakin rouheampaa mättöä. Mutta tämä olikin juhla-ateria, sillain myyty ja tehty että tulkaa syömään yhdenlaiseen PopUp ravintolaan. Lisäksi haasteena oli vieras paikka, uudet liedet ja kuitenkin toimiva työympäristö...

Ruokalista eli The menu
Mikä vaan on ihme, niin vaikka kuinka on ruokaa laittanut kotona ja harrastellut, niin se annosten määrä on oma juttunsa. Raaka-aineet ja annokset oli tähdätty n. 14 hengelle. Se oma kuvio on maustaminen etc. etc. Toiset syö enemmän ja toiset vähemmän. Siksi kannattaa ottaa hieman yläkanttiin. Kuitenkin tavoite olisi samankokoiset ja samanlaatuiset ruoka-annokset jokaiselle. Kuka tarjoili ja kantoi pöytään. The Habanerokitchenin paljon itsestä luuleva heppu. Logistisesti hidati ja kaikki lautaset eivät olleet lämpimiä. Uuniin ei mahtunutkaan niin paljon tavaraa kuin piti. Folio on hyvä ja isot kattilat vielä parempia.


Tämä oli sellainen keittiön tervehdys. Sir Lintsin etanoita ja Pesto-Mozza paloja sekä Kalamata oliiveja.Pataleipää aivan uunituoreena ja leivälle öljyt. Balsamicosiirappia ja ohennettu hieman balsamicolla ja neitsytoliiviöljyä. Jopa muutama yrtti osui koristeeksi. Toimiva ja ei turhia eläinrasvoja. ;)


Samppanjahernekeitto. Nyt tuli tässä vaiheessa se "Cool" olo. Elämäni paras keitto ja reseptiikka osui niin nappiin. Vielä se kerma tuli vatkattua aivan passeliksi ja loraus samppanjaa osui sen kerman läpi. Se oli oikeasti näyttävä pikku lähde, kun samppanja kupli vihertävänä puhtaan kerman läpi ylös. Klassikko, joo nykyään.


Salaatti. Katkarapusalaatti ja lime-vinegretti. Habanerochili antoi pienen napakkuuden jota majoneesi lievitti tuskaa. Raikas, erilainen ja jos kuva olisi onnistunut, niin näyttävä annos myös.


Hei kaikki! Oli ruokana myös pulled pork hampurilainen. Tässä vaan on kuva siitä annoksesta että se ei joko mahtunut ruokailijan vatsaan enään tai sitten se oli syömäkelvotonta. Tässä oli se yksi logistinen kulmakivi. Mutta twistasin myös aurajuustoa ja banaania sekaan. Ja onneksi tämä oli ainut joka mahdollisti kuvaamisen. Tuli kiire!

  

 Jonkun juhlijan kengät. Mutta sainpa melkein hienon kuvan. Jopa Lumialla.


Jälkiruokana oli ajatus raikkaus, raikkaus ja yllätys pieni napakkuus. Se napakkuus tehtiin Habanero chilillä ja raikkaus etelän hedelmillä ja niin ihanalla Lemon Posset kastikkeella. Vastakohtia, kyllä. Toimi.


Kun ei kerran ollut riittävästi niin oli todellinen lopetus. Vahvaa kahvia ja hienoa konjakki ja ne tarjoiltiin ruokailijoille New York juustokakun kanssa. Nyt oli reuna hieno ja lime antoi raikkautta.

2 kommenttia:

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...