torstai 13. helmikuuta 2014

Kanapata! Banaani - broileri - kerma! < 3HABANEROKITCHENIN KANAPATA

Kuka tykkää banaanista? Kuka tykkää grillatusta broilerista? Entä kuka pitää kunnollisesta kermasta? Jotkut taas syö aivan himona Corn Flakeseja? Ja kuka tykkää siitä että hienon, jokseenkin sweetyn pataruoan valmistaminen voi olla myös helppoa? Tytöt tykkää ja pojat tahtoo! Helppo broileriresepti tai kanaruokaohje. Ja hienon makuinen.

Grillattu broileri 1
Banaania 2 kpl
Kermaa 4 dl + 0.5 tarvittaessa (broilerin koko)
Maissihiutaleita n. 1 dl
Vehnäjauhoja 2 rkl
Suolaa ripaus
Currya toinen ripaus max. 1 tl
Riisiä riittävästi lisäkkeeksi

Osta kokonainen broileri. Halpaa ja valmiiksi värkättyä. Useimmissa kaupoissa on paistopisteessä ja kun hyvä munkki käy, saat illan päätteeksi punaisella lapulla, vieläkin edullisemmin. Irroita kaikki lihat sormin paloiksi. Saa olla ihan reilunkin kokoisia. Revi nahka, missä on se maku ja mausteet sekaan, ne pienemmäksi.

Voitele pata voilla ja lisää lihat sinne.

Kaada kerma kulhoon ja mausta se suolalla ja currylla. Lisää muutama reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita voimakkaasti sekaisin. Sillain ettei liiemmin ole paakkuja.

Pilko banaanit siivuiksi. Asettele ne broilerinlihojen päälle. Vielä maissihiutaleita se desi tasaisesti kuoreksi. Desi ei ole niin tarkkaa, vaan sillain että pinta peittyy.

Sekoita vielä kerma ja vehnäjauhot ja kaada kaikkien päälle. Painele lusikalla tai sormin kevyesti kaikkia pohjaa kohden. Tärkeätä on ettei kukaan hieno raaka-aine ole kauheasti pinnan päällä. ;) Lisää kermaa, mikäli sinulla oli suuri broisku!

Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin tunti ja vielä pienennät lämpöä ja 125 asteessa reilu puolituntia.

Tarkista ainakin kerran että nestettä on riittävästi, mikäli ei ole niin lisää kermaa hieman.

Tarjoile herkullinen kanapata vaikkapa villiriisin kanssa. Uuh! Sweety, erilainen ja täynnä makua oleva kanaruoka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...