keskiviikko 22. tammikuuta 2014

добрый день - Venäläiset blinit

Ripaus Vaahterasiirappia komppaa hyvin bliniä.
BLINIRESEPTI ELI SUOLAISIA LETTUJA

Blinit on naapurimaasta, Venäjältä ilmeisesti kotoisin. No, ainakin nimi varmasti. Blini on kuitenkin niin lähellä lettua, räiskälettä tai ohukaista. Ainoastaan se taikina ei ole makea vaan suolainen. Blini on alkuruoka, pääruoka tai jälkiruoka. Riippuu nälästä ja lisukkeista. Ei ole siis aivan pakko tehdä pieniä, vaan voit ylpeänä tarjoilla myös paistinpannulla paistettuja blinejä. Jos saat tattarijauhoja, kannattaa kokeilla. Itse tein 50-50 seoksen jauhoista ja tuli täyteläisiä. Mutta menee pelkällä vehnäjauholla. Lisukkeet siis on tässä se juttu. Miksi muuten aina keväällä nousee blinit ns. ruokatrendiin? Ei osaa vastata. Osaako joku? Tässä siis Venäläiset blinit!

Vehnäjauhoja tai tattarijauhoja 3 dl
Kananmunia 2-3 kpl
Sokeria 1 rkl
Suolaa vajaa 1 tl
Maitoa 5 dl mieluimmin kulutusmaitoa
Kasvisöljyä 2-3 rkl

Vatkaa voimakkaasti kuohuvaksi vaahdoksi kananmunat, sokeri ja suola. Kaada erittäin hitaasti maito sekaan, samalla vatkaten. Lisää jauho ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Paista ohukaispannulla molemmin puolin. Kaada taikinaa lettupannulle ja paista kohtuullisen paksuja blinejä. Paistamiseen kannattaa mielestäni käyttää ihan oikeata voita. Antaa makua ja hienon värin blineihin.

Tarjoile blinit heti paistamisen jälkeen tuoreeltaan smetanan, mädin ja pilkotun punasipulin kanssa. Tähän settiin kuuluu se naapurimaan suosittu ruokajuoma vodka.

Blinit passaa myös jälkiruokana, aivan kuin lettuja tarjolla olisi. Hunajaa ja hyvää hilloa ja lataus kermavaahtoa!

1 kommentti:

  1. Oi, blinit on niiiin hyviä. Kaapissa asusteleva tattarijauhopussi on mulle jo monesti muistutellut blineistä, mutta vielä en oo saanut aikaiseksi tehdä taikinaa :) Taidanpa kokeilla tällä ohjeella, kunhan on vaan aikaa ja virtaa moiseen operaatioon.

    VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...