keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Tampereen paras hampurilainen - iso maybe!


Ruokaravintola Wanha Tappi, Nekala ja täyttävä pekonihampurilainen
Wanha Tappi ja kuvassa paikan pekonihampurilainen, täydellisesti valmistetuilla ranskalaisilla ja talon "majo" eli majoneesi. Kuva ei anna oikeutta mutta, Nekala kuulostaa Tamperelaisille hieman samalta kuin Varissuo Turkulaisille? Eli mitä hemmettiä minä siellä tekisin? Jonkinmoinen ghetto, omassa itsessään.

Kun taas kaikki tietää ja stereotyyppisesti ajattelee, minkälaisia anniskelupaikkoja nämä "ghetot" tarjoaa, ei välttämättä tule heti mieleen että siellä voisi olla maybe, Tampereen parhaimmat burgerit? Missä on parempia? Mäkki - last season, Hese - kotimainen tyrkkyketju, toimii vihreän kortin alla yleensä. Grillikioskeja ei pahemmin ole ja kun löytyy on samaa massakamaa, kuin kaupasta saisi eineshyllyltä, itse kasattuna. Valmiskamaa!

Mutta koska paikallinen, tabloid kokoinen Moro-lehti oli käynyt ja heittänyt paikasta pelkkää positiivista, pakko oli mennä. Ravintola Wanha Tappi. Nimi? What? Mistä? Tappi kuitenkin.
Ulospäin näyttää todellakin perinteiseltä lähiökuppilalta! Ei varmasti tulisi mieleen, gourmee tyylistä rehellistä fine dining ruokaa etsivän ihmisen paikalta. Jos menis, katselisi ympärille ettei kukaan näkisi. Sisään vaan, rohkeasti.

Sisustus on puuta ja pelkistetty. Onko tämä sellainen Sportti-baari? Siisti. Tiskillä tilaat ja maksat tai maksat ja tilaat. Kaikki tuntuu toimivan tässä paikassa. Lounastakin saa ja kuulemma viikonloppuisin ruokaan panostetaan erilaisin vaihtelevin virityksin. Täällä suositaan puhdasta, perinteistä kotimaista raaka-aineita ja mausta ei tingitä. Tuntuu hienolta periaatteelta, rehelliseltä.

Kuitenkin niitä hampurilaisia varten Wanhaan Tappiin astuin ja hampurilaisvalikoimasta löytyy:

Kaikki hampurilaiset sisältävät, salaattia, punasipulia, suolakurkkua, tomaattia, majoneesia, talon dippiä sekä valitsemasi lisäkkeen: ranskalaiset, lohkoperunat, valkosipuli-lohkoperunat, salaatti
 1. JUUSTOHAMPURILAINEN 9,00 Kokolihapihvi, juustoa
 2. PEKONIHAMPURILAINEN 10,50 Kokolihapihvi, pekonia, savujuustoa
 3. AURAJUUSTOHAMPURILAINEN 10,50 Kokolihapihvi, aurajuustoa
 4. POPPAMIEHEN HAMPURILAINEN 10,50 Kokolihapihvi, poppamiehen tulisempaa soosia
 5. TUPLAHAMPURILAINEN 12,00 Kaksi kokolihapihviä, juustoa
 6. ERIKOISHAMPURILAINEN 14,00 Kokolihapihvi, aurajuustoa, pekonia, poppamiehen kastiketta ja paistettu muna
 7. KANAHAMPURILAINEN 10,50 Kanan rintafilettä, juustoa
 8. HIPPIHAMPURILAINEN 10,50 Kikherne-korianteripihvi, juustoa
Halutessasi saat vielä extrapihvin tai Pekoni-, Aurajuusto- tai Poppamiehen tulinen soosi lisukkeen.

On siis valikoimaa, hyvää valikoimaa. Mutta aivan oikeasti. kohtuullisen paljon olen hampurilaisia elämäni aikana syönyt. Kohtuullisen monia erillaisia viritelmiä löytänyt. Pihveissä on eroja ja lisukkeissa ja kastikkeissa, vielä enemmän. Ensimmäisenä tuli Wanhan Tapin pekonihampurilaisesta mieleen, on meinaan yritystä. Leipä eli sämpylä oli tuore, kuohkea ja juuri oikeanlainen lämmitettynäkin. Pihvi. Siinä oikeasti maistuu kunnollinen liha eikä mikään sekoitemassa. Great! Salaatit ja kasvikset! Tuoretta! Pekoni - täydellisesti paistettu. Savujuusto - ei aina tarvitse olla cheddaria! Koko paketti menee kategoriaan, yrittäkää laittaa maultaan ja tuoreudeltaan paremmaksi. Ja kun annokseen lisätään täydellisesti valmistetut, rasvaa tihkumattomat sopivan rapsakat ranskalaiset ja talon majoneesi dippi! Voi ja kannattaa kaikki kokeilla!

Jos kehun niin kehun ja mikäli ei ole kehumista sanon senkin. Menkää nyt oikeasti hampurilaisten ystävät läheltä ja kaukaakin, maistelemaan oikeanlainen hampurilaisateria! Mahtuu aivan samaan hintakategoriaan kuin pikaruokaloiden vastaavat! Löydät Wanhan Tapin, Nekalan lohkosta, Tampereelta.

6 kommenttia:

 1. No, arvaas minne ollaan Ukkoseni kanssa perjantaina matkalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkonen johdattaa varmasti sinut Wanhaan Tappiin! ;)

   Poista
 2. tais mennä justiinsa Wanha Tappi meikäläisen kokeilulistalle! Järjettömän hyvännäköinen annos. Nekalassahan siinä bussivarikon yhteydessä semmonen lounaspaikka kun Euromokko, sisustuksesta viis mutta semmosta äijäannosta edulliseen hintaan saa, että kannattaa käydä testaamassa jos et jo ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile sitä chilisysteemiä. Mielettömästi saanut peukkuja. Oliskohan mulla se seuraavana. Euromokko, painetaan mieleen. Eiks se ruoka ole pääasia!

   Poista
 3. Ennen muinoin, kun minäkin joskus Tampereella piipahdin, parasta matkassa olivat Tammelan torin lohipurilaiset!

  VastaaPoista
 4. Nekala ei ole kuten Varissuo Turussa. Nekala on vanhaa puutaloaluetta aivan keskustan tuntumassa. Puisissa vuokra-asunnoissa asuu paljon alkoholisteja, mutta ei ole betonilähiö kuten Varissuo. Hervanta on kuten Varissuo, mutta Hervanta on noin 20 kertaa suurempi betonilähiö kuin Varissuo.

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...