maanantai 6. tammikuuta 2014

Henri Alenin suosittu munakasresepti


Onhan tuo televisiosta ja nykyään #twitterissä sekä ravintola Murusta ja paljon muista ruokakuvioista tuttu Henri Alen on aika nekku kaveri. Kyllä hän ruuasta ymmärtää ja vielä saa jotkut asiat näyttämään helpolta. Ok!

Tässä on Alen järjestänyt muutaman #somereseptin pienellä aikaa. Ensin oli munakas tai omeletti ja pieni buumi oli valmis. Nyt viimepäivinä taas pastajuttu. Hei! Ja kauppojen hyllyt huusivat tyhjyyttään nyt Multi tomaattikastikkeiden kohdalla. Ja täytyy sanoa että olen aika hajulla, koska olen ollut aina sitä mieltä että se Multi on paras! Pysytään kuitenkin siinä somemunakkaassa.

Niitä ja omeletteja olen paistellut jo iät ajat. Ja munakkaan runko on ollut sama. Tässä on ollut se ero että ainoastaan en ole tajunnut laskea viiteenkymmeneen tai 55:een. Olen vain haudutellut ja mennyt sähköä tuhlaten pienellä lämmöllä, ajan kanssa. Lisäksi olen tunkenut täytteet jo munien sekaan. WTF! Why? Ei voi vastata, kun ei ole aiemmin tajunnut, kuinka valmistuu täydellinen munakas.

Nyt on valmistunut ja jo kolme täydellistä munakasvetoa! Harmi, tai toisaalta hyvä asia että uutta paistinpannua huutaa keittiöni. Ei, en ole pilannut pannua munakkaalla vaan tarvitsen hieman liukkaamman pinnan paistinpannuun. Terästä tai emalia! Teflonpannu saattaa kärsiä liiasta kuumuudesta. En tiedä!

Joten olkaa hyvä. Täydellinen #somemunakas #ternimaidolla. Annos on passeli yhdelle tai sovussa jaettuna kahdelle.

TÄYDELLINEN MUNAKAS
  • kananmunia huoneenlämmöstä 4 kpl
  • suolaa ripaus
  • (rouhittua pippuria)
  • kermaa loraus
  • voita paistamiseen kohtalainen nokare
Riko munat ja sekoita varovasti kulhossa, keltuaiset ja valkuaiset keskenään. Ripaus suolaa ja rouhaisu pippuria. Kermaa tai Ternimaitoa kohtuu loraus, alle 0.5 dl. Sekoita varovasti keskenään, vaaleankeltaiseksi kastikkeeksi.

Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi. Voita pannuun ja kun rasva alkaa poreilemaan niin munat pannulle. Laske viiteenkymmeneenviiteen. Ne on hieman kuin sekunteja. Just passeli aika. Hieman voit paistinlastalla alkuun sekoitella mutta se hyytyminen tapahtuu kuitenkin. Ravistele pannua levyllä koko ajan sivusuunnassa. Eli pidä munamassa liikkeessä. Kun aika on  täynnä, onnistut kaatamaan hienosti lautaselle tarjolle, niin täydellisen maukkaan munakkaan.

Jos haluat niitä täytteitä on hyvä valmistaa ne etukäteen ja kaadat vain munakkaan päälle. Varovaisella kädenliikkeellä pysyy hienosti kasassa ja saat täytteet sisään. Toisaalta tämä on niin hienon makuinen,  miksi siis tarvitsisi täytettä. Siinäpä se - Somemunakas tai Someomeletti. Tai Twittermunakas tyyliin Henri Alen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...