Siirry pääsisältöön

Henri Alenin suosittu munakasresepti


Onhan tuo televisiosta ja nykyään #twitterissä sekä ravintola Murusta ja paljon muista ruokakuvioista tuttu Henri Alen on aika nekku kaveri. Kyllä hän ruuasta ymmärtää ja vielä saa jotkut asiat näyttämään helpolta. Ok!

Tässä on Alen järjestänyt muutaman #somereseptin pienellä aikaa. Ensin oli munakas tai omeletti ja pieni buumi oli valmis. Nyt viimepäivinä taas pastajuttu. Hei! Ja kauppojen hyllyt huusivat tyhjyyttään nyt Multi tomaattikastikkeiden kohdalla. Ja täytyy sanoa että olen aika hajulla, koska olen ollut aina sitä mieltä että se Multi on paras! Pysytään kuitenkin siinä somemunakkaassa.

Niitä ja omeletteja olen paistellut jo iät ajat. Ja munakkaan runko on ollut sama. Tässä on ollut se ero että ainoastaan en ole tajunnut laskea viiteenkymmeneen tai 55:een. Olen vain haudutellut ja mennyt sähköä tuhlaten pienellä lämmöllä, ajan kanssa. Lisäksi olen tunkenut täytteet jo munien sekaan. WTF! Why? Ei voi vastata, kun ei ole aiemmin tajunnut, kuinka valmistuu täydellinen munakas.

Nyt on valmistunut ja jo kolme täydellistä munakasvetoa! Harmi, tai toisaalta hyvä asia että uutta paistinpannua huutaa keittiöni. Ei, en ole pilannut pannua munakkaalla vaan tarvitsen hieman liukkaamman pinnan paistinpannuun. Terästä tai emalia! Teflonpannu saattaa kärsiä liiasta kuumuudesta. En tiedä!

Joten olkaa hyvä. Täydellinen #somemunakas #ternimaidolla. Annos on passeli yhdelle tai sovussa jaettuna kahdelle.

TÄYDELLINEN MUNAKAS
  • kananmunia huoneenlämmöstä 4 kpl
  • suolaa ripaus
  • (rouhittua pippuria)
  • kermaa loraus
  • voita paistamiseen kohtalainen nokare
Riko munat ja sekoita varovasti kulhossa, keltuaiset ja valkuaiset keskenään. Ripaus suolaa ja rouhaisu pippuria. Kermaa tai Ternimaitoa kohtuu loraus, alle 0.5 dl. Sekoita varovasti keskenään, vaaleankeltaiseksi kastikkeeksi.

Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi. Voita pannuun ja kun rasva alkaa poreilemaan niin munat pannulle. Laske viiteenkymmeneenviiteen. Ne on hieman kuin sekunteja. Just passeli aika. Hieman voit paistinlastalla alkuun sekoitella mutta se hyytyminen tapahtuu kuitenkin. Ravistele pannua levyllä koko ajan sivusuunnassa. Eli pidä munamassa liikkeessä. Kun aika on  täynnä, onnistut kaatamaan hienosti lautaselle tarjolle, niin täydellisen maukkaan munakkaan.

Jos haluat niitä täytteitä on hyvä valmistaa ne etukäteen ja kaadat vain munakkaan päälle. Varovaisella kädenliikkeellä pysyy hienosti kasassa ja saat täytteet sisään. Toisaalta tämä on niin hienon makuinen,  miksi siis tarvitsisi täytettä. Siinäpä se - Somemunakas tai Someomeletti. Tai Twittermunakas tyyliin Henri Alen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…