torstai 9. tammikuuta 2014

Punajuurismoothie

Terveysjuoma, smoothie punajuuresta.

Herättää tai iltapalana nautittuna nukuttaa. Smoothie käy myös välipalana. Smoothie on niinkuin pirtelö, mutta sillä vaan on hienompi nimi nykyään. Punajuuripirtelö vai punajuurismoothie?
Jälkimmäinen kuulostaa trendikkäämmälle. Tämän juoman pyöräytin blenderissä ajatuksella että punajuurisushi saa vastapainoa hieman.

Wasapitahnaa ei koskaan osaa annostella oikein ja teflonia ei ole limakalvot. Auttoiko? Kyllä. Niistä punajuurisusheista tulee myöhemmin juttua. Ne olivat hienoja, mikäli saan mainita, käsistäni lähti siedettävän näköinen annos. ;)

Smoothie on siitä hauska juoma, että voit "tuunailla" sitä aivan mielin määrin. Sisältöön vaikuttavat omat makumieltymyksesi ja jääkaappisi. Vielä enemmän myös hedelmien hinta. Ei kannata antaa nahistua kompostiin asti pöydällä, vaan kun blenderiin nakkaat hedelmät et löydä nahistunutta ulkonäköä, hienon smoothien seasta. Makeutta saa ruokosokerilla, sokerilla tai mieluimmin hunajalla. Sekaan saa mennä kuituja ja erillaisia siemeniä ja vatsasi heittää ylävitosta sinulle!

Punajuuria on joulun rosollin jälkeen aivan riittävästi ja ne on jalostettava parempaan käyttöön, kuin tunkio. Erilainen, täynnä ravitsevaa raaka-ainetta sisältävä juoma. Punajuurismoothie! Tein seuraavasti:
PUNAJUURISMOOTHIE
  • Punajuuria 2 keskikokoista
  • Rasvatonta, maustamatonta jugurttia 0.5 dl
  • Suolaa sormenpäällä eli todella hyppysellinen
  • Pippuria myllystä pieni rouhaisu
  • Minttua tuoreena plus 2 rkl
  • Hunajaa tai ruokosokeria - maistellen
  1. Kuori punajuuret ja pilko lohkoiksi. Laita kaikki blenderiin / tehosekoittimeen.
  2. Tuoretta minttua silppua, aivan mittaamisen helpoittamiseksi plus 2 rkl. Mintut ei ole parhaimmillaan nyt talvella joten..
  3. Lisäksi suolaa ja pippuria aivan pienesti.
  4. Laitoin kaikki blenderin kulhossa pakastimeen, ennen survomista. Noin 0.5 tuntia siellä, sai varmasti viileää.
Punajuuri on sokerijuurikkaan lähisukulainen. Se on siis makeahko. Joten jätän lopullisen maustamisen jälleen sinulle. Pyöräytä sekoittimella kaikki muotoon smoothie. Upean värinen, hieman vaahtoava pehmeä juoma on siinä. Maistele. Tämä ei mielestäni saa olla makea, ainoastaan että löydät punajuuren ja mintun maun. Ellei miellytä, suosittelen pienesti hunajaa tai ruokosokeria. Pyöräytä ja maistele.

Kaada lasiin ja tarjoile heti viileänä. Mikäli haluat "hipostella", koristele mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...