lauantai 18. tammikuuta 2014

Perin pippurista porsasta ja punainen muusi


PIPPURISET PORSAAN ULKOFILEPIHVIT

Porsaan ulkofile n. 800 g
Musta-Pekka pippurijuustoa 2
Kermaa 5 dl
Pippuria myllystä
Lihaliemikuutio
Laakerinlehtiä 2
Valkopippuria 1 tl
Valkosipulia 3-4 kynttä

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ja leikkaa ulkofileestä n 3 cm paksuisia pihvejä. Painele kevyesti kasaan ja paista runsaassa voissa. Älä kypsäksi, vain ainoastaan pintaan väriä.

Laita uunipataan kermat ja juustot, sekä kaikki muut raaka-aineet. Lämmitä pata liedellä ja kiehauta nopeasti. Lisää sekaan paistetut porsaanpihvit. Anna kiehua muutama hetki ja siirrä pata 150 asteiseen uuniin.

Anna mureutua noin 2.5 - 3 tunnin ajan. Kannattaa sekoittaa välillä ja tarkastaa, että kaikki lihat on kunnolla kermassa. Lopuksi tarkista maku. Poimi pihvit ylös ja puhdista suurimmat kastikkeet pois. Jälleen paista nopeasti lopullinen väri ja rouhaise runsaasti pippuria pintaan ja aseta lautaselle.

Tulee meinaan kohtuullisen mureaa sekä hienosti pippuritwistiä lihaan. Ihan jebba porsasruoka!

PUNAINEN PERUNAMUUSI

Perunoita alle kilo
Punajuuria 3-4 isoa
Suolaa
Voita
Maitoa

Kuori perunat ja punajuuret. Keitä melkein pehmeäksi ja valmista kuten normaali perunamuusi. Runsaasti voita ja maidolla kikkailet koostumuksen. Suolaa ja pippuria ripaus, maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...