torstai 23. tammikuuta 2014

Missä fisu? Punajuurisushi yllätti!


Sushi on alkujaan Japanista ja se kuuluu kategoriaan riisiruokalaji. Eli pieni riisileivonnainen, joka yleensä on suolainen sekä sisältää kalaa, äyriäisiä, kasviksia tai kanamunaa.

Siinä on se juttu että se on siellä tikkuruokaa ja täällä sormiruokaa. Se vaatii hieman "pipertelyä" eli sormityöskentelyä ja hyvää seuraa.

Mutta sushi vaan on sushi, mutta se ei ole sushi ilman soijakastiketta, riisiviinaa ja wasabitahnaa.

Loistava herkku illanviettoon, iltapalaksi tai yllättääksesi naapurisi. Joten punajuurisushi! Siinä on kaikki!

Raaka-aineet eivät maksa "kaljamaltaita" ja saat näyttävän alkupalan tai naposteltavan herkun. Se suutuntuma, riippuu ainoastaan rohkeudestasi wasabitahnan kanssa! I niiiiin like!

PUNAJUURISUSHI
  • punajuuria muutama
  • puuroriisiä tai sushiriisiä 1 dl
  • vettä 1.5 dl plus
  • omenaviinietikkaa tai valkoista balsamicoa 1.5 rkl
  • sokeria 0.5 rkl
  • suolaa 0.5 tl plus
  • wasabitahnaa
  • timjamin oksia
Aluksi keitä punajuuria suolavedessä täysin kypsäksi, noin 30 - 40 minuuttia. Pitää olla koostumukseltaan sellainen että on helppo vuolla, mutta ei liian pehmeä. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä ja irroita kuoret.

Keitä riisiä runsaassa vedessä, suolalla maustetussa. Keitä aivan kypsäksi ja koostumus saa olla tällä kertaa sellainen hieman liisterimäinen. Anna kiehua noin 15 minuuttia ja tarkista että vesi riittää. Ota lämpö pois ja jätä kattilaan jäähtymään. Mikäli vettä jäi, niin kaada lävikön läpi.

Lämmitä kattilassa Omenaviinietikka tai balsamico, sokeri ja suola. Seuraavaksi kaada ne riisin sekaan ja sekoita. Anna jäähtyä kunnolla viileässä tai kylmässä vedessä hauteessa.

Muotoile suipoiksi riisikakuiksi. Kannattaa kastelle jatkuvasti käsiä kylmällä vedellä, onnistuu hiukan paremmin.

Ota kuorimaveitsellä, ohuita viipaleita punajuuresta. Laita wasabitahnaa riisin päälle ja sen jälkeen aseta punajuuriviipale päälle. Laita soijaa kastikkeeksi pieneen kulhoon ja koristele molemmat tuoreella timjamilla. Dippaa punajuurisushi soijaan ja suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...