maanantai 20. tammikuuta 2014

Broilerin sydämiä


BROILERIN SYDÄMIÄ

Broilerin sydän, se napakka tiukkalihaksinen aliarvostettu makupala. Ja tarkistin etukäteen että oli elänyt hyvän ja terveellisen elämän.

Obduktiossa ( avauksessa ) ei löytynyt infarktimuutoksia ja oli täysin terveet sydämet. Pieniä napakoita makupaloja syntyy helposi. Dipattavaksi. Tikun nokkaan vartaaseen. Pihvin päälle koristeeksi ja täytteeksi kunnolliselle pippurikastikkeelle.

Nämä on makupaloja yleensä koirille. Siis useamman ihmisen mielestä.

Ehei! Etelä-Amerikassa ja siellä maissa missä reggae tai salsa soi, näitä vedellään tyyliin kukkotappelun jälkeen ihan simona. Ne paistetaan sielläpäin grillissä. Joten ei paha. Aliarvostettua elintarviketta. Kokeilkaa. Saa hyvinvarustellusta lihakaupasta, kai?

Itse hankin eläinkaupasta, pakasteena. Hei! Joku tuumaa, että olen mennyt aivan sekaisin again, mutta eikös koirien safkaa valvota paremmin kuin ihmisten?
 • Broilerin sydämiä n 300 g
 • Valkosipulia n. 6 kynttä
 • Chiliä Rawit esim. yksi pienehkö
 • Voita paistamiseen runsaasti
 • Suolaa
 • Pippuria myllystä
 1. Sulata broilerin sydämet. 
 2. Laita pannulle runsaasti voita ja pilko valkosipuli sekä chili. 
 3. Paista kaikki kohtuullisen kuumalla pannulla. 
 4. Ei haittaa että kasvikset ottavat väriä, maku vain syvenee. 
 5. Paistamisen aikana kääntele sydämiä jatkuvasti. 
 6. Mausta suolalla ja pippurilla.
Syö sellaisenaan tai dippaile esimerkiksi BBQ-kastikkeen kanssa. Ja tuo Sol-bisse sitruunan kanssa on kiva komppi sekaan. Jos taas on tequilaa ja suolaa niin ARRIVA!

3 kommenttia:

 1. On myös Venäjällä tunnettu herkku.

  VastaaPoista
 2. Kun olin vielä kanansyöjä niin ostin usein kanansydämiä Hakaniemen hallista,mikä taisi olla ainoa paikka mistä sai tuoreita sellaisia.Hyvässä kastikkeessa haudutettuna oli hyvää:)

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...