perjantai 13. joulukuuta 2013

Chilibrownies

Rakas mahtava internet systeemi! Olen harrastellut ruokaa jo pienen ajan. Olen saanut harrastuksesta paljon, olen oppinut syömään paremmin, sekä olen myös ajatellut mitä pienellä vaivalla keittiössä, saa isoja asioita elämän nautintoihin. 

Haluan alkuun kiittää inspiraationi lähteitä. Niitä on niin paljon, mutta nyt niitä jotka kosketti minua syvästi tänäänkin. Kiitos Ruokablogi, Sillä Sipuli, Merituuli. Kiitos Ruokablogi, Kaikki Äitini reseptit, Nanna. Kiitos Ruokablogi Heleen`s Hobbyes, Aila! So many thanks! 

Annatte haastetta ja toiset antaa mahtavia makuyhdistelmiä! Tänään oli päivä, do it! Minä tein! On ruokaharrastus mitä vain, mutta pelot on voitettava! Ja kun möröt saat niskasta pois, tapahtuu ihmeitä!

Joten tutustukaa kahden ensimmäisen Ruokablogin Chili-Kaneli suklaaleivoksiin. Ja tutustukaa myös jälkimmäisen Ruokablogin makumaailmaan! Niin täydellisiä elämyksiä! Oli kokeiltava ja koska haluan aina oman "twistin" sekaan, oli myös viriteltävä hieman. 

Älkää antako häiritä että linkit aukeavat aina uuteen ikkunaan. Silloin huomaatte eron, missä "jive" ja missä se "twisti"! Ajatelkaa jos laittaisin vielä "countrya" ja "rappia", menisitte sekaisin, lopullisesti kirjoituksistani! ;) 

Tämä ohje on gluteeniton. Eli gluteeniton resepti! Siis pohja! 

CHILI-SUKLAA BROWNIES

Käytin Taloussuklaata 400 g. Raakasuklaa jäi pois saatavuuden takia. Sulata vesihauteessa, jää pelivaraa.

Voin on oltava oikeasti huoneenlämpöistä. Perusasioita jälleen onnistuneeseen leivontaan. 
Kananmunien on myös oltava huoneenlämpöisiä. 

Uunin on oltava tasalaatuinen, tutustu lämpömittarin kanssa astemääriin, millä tasolla on mikä lämpötila. Lämpötila vaihtelee yllättävän paljon. Näissä herkuissa, oikea lämpö on se 180 astetta.

Vaihda kuivattu chili tuoreeseen! Kokeile Rawit Chiliä, tuoreena ja puhdistettuna! 

Siemenet ja se valkoinen ydin pois. 

Ja kanta tietenkin. Pilko aivan pieneksi. Todella pieneksi. Aivan mielettömän pieneksi! Käytin 11 grammaa. Se on aikas passeli määrä! Laita se samoin kuin ohjeissa oli.

Kanelia kannattaa hieman passailla. Laita vain 3/4 osaa ruokalusikallista. 
Sitten puolikas teelusikallinen Pomeranssinkuorta ja Neilikkaa samoin. Lisää siinä vaiheessa, kuten ohjeissa kerrotaan.

Sekoita kaikki loppujen lopuksi todella kunnolla. Ja se Ruokablogi Kaikki äitini reseptien vinkki, voitele voilla vielä leivinpaperi, varmistat lopputuloksen.

Leikkaa sopivan kokoisia annoksia. Itse tein niitä pieniä, stanssaten. Hyvän muotin saat Para-Tabs lääkepurkin kannesta. Kannattaa kuitenkin pestä se ensin. Välineet on, mitä on!

Hep, hep! Koristele kookospölyllä. Koristele myös kookoslastuilla. Ja vielä Goiji-marjoilla! Täydellistä!4 kommenttia:

 1. Ihanaa hehkutusta :)! Para-Tabs on ehkä paras tuunaus ikinä! Hieno kuulla että tuore chili toimii (vaikka nuista lajeista en mitään ymmärrä, perehtymätön).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kiitos! Ei se hehkutusta ollut vaan onnistuneen The Real Manin leijailua! Huippusettiä hienoista blogeista! Ja Para Tabs puteli on näppärä keittiössä! ;)

   Poista
 2. Minäkin kyllä tänne oon kommentoinu, mutta lähetinkö sen taas noloo johkun cyberavaruuteen?
  Piti vain sanomani, että luulin tähän sopivan kuivatun chilin paremmin kuin tuoreen, mutta ehkä mun on pyörrettävä sanani ja kokeiltava tuoreella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nanna hyvä! Mä olen jo luullut että Seijat on katkonut piuhat lakeuksilta! Toi oikeasti toimi tuo tuore Rawit. Viipyvä maku ja sitten kiva takapotku! Ja joulun makua tuli mausteista! Jebu sua!

   Poista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...