perjantai 27. joulukuuta 2013

Pizza Horse ja Lapin rillaan!


PIENI, MUTTA ISONMAKUINEN HORSEPIZZA

Hevosen routapaistipizza, ilmakuivatulla kinkulla Lapin rilla, rieskaan snadilla jipolla. Tai Suomenhevospizza feat ilmakuivattu kinkku and Cheddar kermajuustolla. Ravipizza. Kouluratsupizza. Kylmäverinen pizza. Ja ihan ilman nautintoaineita päässäni kirjoittelen.

Mutta pizza on näppärä iltapala. Möttöruokaa mieltää moni. Helppo toteuttaa ja makuasiat ovat kiinni  vain luovuudesta ja saatavilla olevista raaka-aineista. Olin hieman skeptinen ja silti mainoksen uhri. Kaikki on kuullut radiosta sen rasittavan mainoksen että hae juustoa sieltä ja sieltä. Yhden pysähdyksen taktiikalla saa nyt Cheddar Oltermannia taas. Juup! Olin kuulut ja tarpeeksi. Mainos meni perille ja 30 kilometrin päästä kotoa sain paketin. Lisäksi ilmakuivattua kinkkua. Vaasan Lapin rillaa. Toinen mainos-syötti. Ei jaksanut pohjaa alkamaan tehdä joten näillä mentiin.
  • lapin Rilla rieskoja 
  • Routapaisti hevosta ohuita siivuja
  • ilmakuivattua kinkkua
  • ketsuppia
  • cheddarjuustoa
  • purjosipulia
  • valkosipulia runsaasti
Laita uuni kuumaksi ja paistoritilä sisään myös kuumenemaan. Asteita saa olla melkein 225-250 astetta. Mitä kuumempi, sen parempi. Pilko Cheddar aivan muruiksi. Leikkaa Hevospaisti aivan ohkuisiksi lastuiksi.

Voitele rieskat ketsupilla kauttaaltaan. Murustele pintaan seuraavaksi Cheddar. Sitten päälle lastuja hevosesta ja ilmakuivattua kinkkua muutama siivu. Vielä sinne tänne purjoa, ohuina lastuina sekä kohtuullisen paljon valkosipulia. Peitä kaikki Mozzarella raasteella.


Ota uuniritilä pois uunista, mielummin patalappujen kanssa. Se on kuuma. Vedä kuuman ritilän päälle ja nopeasti uuniin keskitasolle. Pohja rapsakoituu ja herkullisten raaka-aineiden sulamisprosessi alkaa heti molemmin puolin. Paista pizzaa noin 10 minuuttia, hieman alle. Kunnes juusto on pinnalta sulanut ja saanut upean rusketuksen on herkku valmis.

Kaksi asiaa yllätti. Rillat oikeasti toimii hyvin pizzapohjana, mikäli ei jaksa taikinaa vaivata. Toinen se juusto. Oltermanni Cheddar on oikeasti mainio juusto ruuanlaittoon. Kermainen ja täyteliäs ja maukas juusto. Kyllä käytän ainakin pizzaan ja piirakoihin.

Paistaminen taas ilman leivinpaperia ja kuumalle ritilälle suoraan, tekee pohjasta niin messevän. Ja oikeaankin pizzaan laitetaan juustoa alle ja vähemmän päälle. Pohja pysyy kosteana. Kokeilkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...