tiistai 31. joulukuuta 2013

Pannaan pakettiin 2013 - uusin eväin 2014


KIITOS KAIKILLE VUODESTA 2013

"Vuosi vanha vaipui hautaan, riemuineen ja murheineen..." laulettiin joskus ennen muna ja kana, koulussa. Voisi laulaa edelleenkin. Jälleen on siis yksi vuosi kohta takana ja uutta kohden mennään. Ruoka ja juoma kallistuvat jatkuvasti ja eineshöttöä jaetaan kansalle lisääntyvissä määrin. Mistä tämä kertoo?

Ei voi käsittää. Vuosi Habanerokitchen ruokablogissa on ollut uudistamisen aikaa. Ulkoasua ja sisältöä olen yrittänyt jatkuvasti säätää. Ruokakuvaus on edelleen se "big thing". Kuinka jotkut saavatkin niin upeita kuvia otettua? Paljon on opittavaa.

Mutta kuitenkin terveellistä ruokaa. Maukasta ruokaa ja jatkuvasti reseptiikkaa muuttaen ja eri variaatioita kokeillen, välillä onnistuu hienosti ja välillä on suuri säätö edessä. Onneksi kuitenkin ei ruokaa ole tarvinnut aivan kauheasti heittää menemään. Kiitos siitä kuuluu keittiössä odottavien kuuden mahtavan koiran. Jos ei koirillekkaan ole maistunut olen todella epäonnistunut. Se ruokajippo ei päädy silloin blogiin asti.

Vuonna 2014 on tavoitteenani vähentää ruokahävikkiä. Pyrkiä valmistamaan sitä perusruokaa ja muutama ruokabloggaus viikossa "pipertää" jotakin erikoisempaa. Miettiä hetki ennen ostospäätöksen tekemistä raaka-aineista, voinko saada laadultaan parempaa ja mielummin puhtaampaa kotimaista.
Mahdollisimman vähän käyttää bonuskortteja ja antaa oman järjen ohjailla ruokavalintoja. Suosia pieniä yrityksiä ja lähituottajia. Valmiita einesruokia vain ja ainoastaan siinä suurimassa hädässä ja sekin vain blogin koe-eläin ajatuksella! Ja mikä tärkein - saada faciliteetit kuntoon keittiössä! On hieman panostettava jälleen keittiön työkaluihin. Uusittava koneet, kattilat, kipot ja purnukat. Oikeasti eniten vie ruokahommissa kun vermeet eivät ole kunnossa. Katsotaan kuinka käy?

Vuonna 2013 on Teitä lukijoita ja blogissani poikenneita ihmisiä ollut huima määrä.
Olen todella onnellinen ja otettu, kaikista Teistä! KIITOS! Olen saanu tavata hauskoja samaan ihmeelliseen harrastukseen "seonneita" ihmisiä. Olen saanut apua ja vinkkejä, kun niitä on tarvinnut!

Kun kaikilla muillakin on TOP-listoja niin on ihan pakko laittaa myös. Habanerokitchen ruokablogin tai ruokasivuston suosituimpia kirjoituksia olivat.
 1. Kermainen pippurikastike, sisäfile ja raikas salaa...
 2. Pataleipää - ei lisättävää
 3. Espanjalaiset, pyöreät lihapullat chili twistillä ...
 4. Aidot Muurinpohjaletut - Muurinpohjalettutaikina
 5. Akaan, Toijala - Kaupat myy saissea!
 6. Taas alkoholista, viinarallista ja Akaasta
 7. Myötähäpeää Tallinnassa
 8. Pulled pork - ei lisättävää!
 9. Palapaisti, takuulla murakkaa
 10. Routapaisti hevosesta - Jääpaisti, glögikastike
 11. Metukka ja Piirakka - Vältä kalliita kopioita
 12. Pizza Horse ja Lapin rillaan!
Siinä ne 12 suosituinta tekstiä. Loput ovat sitten tasaista lukijamäärää, pienillä eroilla. Ylläolevat tekstit erottuivat selkeästi muista. Ja ne olivatkin sitten onnistuneita ruokaviritelmiä.

Poislukien 5, 6 ja 7. Ne olivat taas paljon tunteita- ja keskustelua herättäviä kirjoituksia. Jopa oikeustoimilla ja omalla lakimiehellä muutamat asiasta "friikanneet" ihmiset uhkailivat.  Mutta, siitä minä pidän että keskustelua herää....;). Toisaalta, olisipa minullakin varaa "omaan lakimieheen". Söisin enemmän ravintolassa silloin.

HYVÄÄ JA HERKULLISTA RUOKAVUOTTA 2014

Pysytäänhän vuonna 2014 niissä perus raaka-aineissa!

9 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta sinnekin. Kuvaamista tässä opettelee itse kukin :) ja koirat ovat ihan mahtavia bioimureita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uuttavuotta! Ja on minulla matkaa sinunkin kuviin. Mutta silti, yritetään parantaa ja ollaan enemmän epätrendikkäitä! ;)

   Poista
 2. Oon täällä junassa ja oksennan tai vaihtoehtoisesti pyörryn kohta, kun en saa silmiäni irti tuosta viimeisestä kuvasta...

  Mutta HUV!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nanna! Mä kun olin luullut että sä olet kaiken nähnyt ruokatrendeistä! <3

   Poista
 3. Oikein hyvää, nautinnollista ja rentoa uutta vuotta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haba kuluneesta vuodesta! Hienoja valintoja vuodelle 2014! Lähiruoka kunniaan :)

  VastaaPoista
 5. Vitosen linkki vie väärään tekstiin. Ois kiinnostanut lukea, mutta en löytänyt tekstiä Akaan shaissesta.

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...