lauantai 9. marraskuuta 2013

Herkullinen ja täyteläinen kaurapuuro

Kaurapuuro saa aivan uuden ulottuvuuden - keitä kermaan
 Kaurapuuro on terveellistä ja kuitupitoista aamuruokaa. Pitää kuulemma nälän poissa pidempään ja näin hinta- ja hyötysuhde on kohdillaan. 

Kaurapuuro yleensä keitetään veteen, sekaan suolaa ja päälle sokeria. Mielestäni se isohko voisilmä kuuluu myös asiaan. Maitoon keitettynä on jo makua enemmän.

Miksi vain aamupuurona? Sehän voisi olla vaikka lounas tai päivällinen. Jos ei jaksa olla nuudeli ja tonnikala linjalla, mahtava nälän poissa pitävä ruoka esim. opiskelijabudjetilla tai päivärahoilla eläville. Vaikka useasti olen maininnut että mielestäni ruuassa ei saa pihistellä tai säästää. Mutta joskus on pakko!

Kaurapuuron tarpeet ei liikoja maksa. #Pirkka kaurahiutaleet on hyviä hinta- ja laatusuhteeltaan. On pikakaurahiutaletta, slow food puuroon normaalia ja vieläpä luomuna. Paketillisesta saa jo monta annosta.

Mutta jos aloitetaan hieman tuunaamaan kaurapuuroa. Aivan pienesti. Osta kermaa, kunnollista kermaa. Osta myös sitä punaista maitoa. Saat energiaa varmasti, kuituja ja hiilihydraatteja. Mutta aivan varmasti saat makua. Joten....
KAURAPUURO KERMA-MAITOON
 • Kaurahiutaleita #Pirkka pika 6 dl
 • Maitoa punaista 6 dl
 • Kermaa 4 dl
 • Suolaa
 • Sokeria pinnalle
 • Voita
 1. Kiehauta maito, jatkuvasti sekoittaen. 
 2. Lisää kiehuvaan maitoon kaurahiutaleet ja sekoita muutaman minuutin ajan. 
 3. Lisää kerma joukkoon, pienennä lämpöä ja anna hautua noin 5 minuuttia, kunnes koostumus on sopiva.
Ja nyt suurelle puurolautaselle lämpimänä. Iso nokare voita, sokeria pinnalle ja maitoa loraus. Äänihuulia kohti. Ota lisää, vaikutus alkaa vasta noin tunnin päästä. Voi sitä kylläisyyden tunnetta ja suolistosi kiittää muistamisesta. ;)


2 kommenttia:

 1. Vatsa töyttyi jo tätä lukiessa :-)

  VastaaPoista
 2. Voisilmä on kyllä ehdoton! Ja itseasiassa kaikki keillä on silmä on myös toinen silmä, joten puurossakin varmaan ois parempi jos sillä ois kaks silmää.

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...