Siirry pääsisältöön

Tyrni on marja - Semifreddo on jäädyke


 TYRNISEMIFREDDO

Kun nämä kaikki hienot maut yhdistetään saadaan herkkua!

Semifreddo Tyrnimarjasta ja kastikkeena blenderin läpi ajettua mustaviinimarjaa.

Kuinka voi saada samaan herkkuun proteiinia ja vitamiinejä? Voi todella. Ei kökkö, mikä 5:n tähden ravintolajälkiruoka.

Vaatii taas ajatusta sekä puolen tunnin odotusta! Kaikki on jälleen, vaivan arvoista! Miksi huutomerkkejä? Koska tämä on taas niin hyvää.
 • vaniljakastiketta 2 dl
 • rahkaa 200 g
 • tyrnihilloa 4 rkl
 • ruokosokeria 3 tl tai tavallista 4 tl
 1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Kunnon vaahdoksi.
 2. Lisää sekaan Tyrnihilloa tai vastaavaa. Vastaavalla tarkoitan mansikkaa, vadelmaa tai muuta makeahkoa hilloa. 
 3. Lisää vielä sekaan rahka. 
 4. Tarkista maku ja lisää hilloa tarvittaessa. Mielestäni se sokeri oli tyyliin, thats a point!
 5. Laita kaikki kaapimella, tarkkaan nuollusti vuokaan ja peitä kelmulla, tai tiiviiseen pussiin käärittynä pakastimeen. 
 6. Anna kasaantua noin 3-4 tuntia. 
 7. Semifreddo ei saa olla jäätelöä, vaan lusikalla suuhun, voimaa käyttämällä syötävää herkkua.
 8. Joten malta hetki tai ennakoi.
MUSTAHERUKKAHILLO -KASTIKE
 • mustaherukoita puhdistettuna 600 g
 • vettä 2.5 dl
 • ruokosokeria 50 g
 • hillosokeria 150 g
Ei tehdä asioista vaikeita. Sokeri kuin sokeri. Mutta ruokosokeri on erilainen. Kaikki käy!

Laita vesi kattilaan ja sokeri sekaan. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää marjat ja edelleen kiuhutellen, sekä sekoittaen. Tämä vaatii aikaa jotta saadaan kaikki mehu irti marjoista,

Valmistele blenderi. Noin 30 minuutin keittämisen jäleen kaada kaikki moska blenderiin ja myllää läpi. Aivan tasaiseksi seokseksi. Tulee hienoa tavaraa. Heti syötävää.

Kaada takaisin kattilaan ja anna hetki odottaa! Aivan törkeän hyvää hilloa, hilloketta ja elämän nektariinia.

Kunnes Tyrni-Semifreddo on valmis kaada lämmintä mustaherukka ja siitä muodostunutta kastiketta päälle ja nyt ei tule ääntä. Ei pysty puhumaan, kaikki tavara lusikasta siirtyy lähemmäksi äänihuuliasi! Perfect!

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…