torstai 24. lokakuuta 2013

Siipiä ja salaattia - simppeliä!


Ei tarvitse olla kallista raaka-ainetta, vaan halpaa ruokaa ja edullista ateriaa. Ei tarvitse olla vaikeata, monimutkaista tai mieletöntä pipertämistä. Joskus vaan on se pieni flow-tila, myös keittiössä.
Kansa huutaa ruokaa ja huutoon on vastattava. Jouluruokana, jälleen vaihtoehto. Yöpalana!

Näppärää, hieman rasvaista sormiruokaa. Mutta hyvää sellaista. Näissä siivissä on se hyvä pointti, ettet saa ikäviä yllätyksiä. Lihapitoisuus on prosentuaalisesti kohdillaan. Ja älä lue pakkaus selostetta, näsitä löytyy muutama E-koodi. So What! Hätä ei lue lakia ja jos lukee, kierretään se.


SIIPII - SIMPPELIÄ SALAATTIA

Atrian Hornet siipiä tai muuta vastaavaa, tulisia siipiä 2 laatikkoa, vajaa 2 kg yhteensä
Rapsakkaa jäävuorisalaattia 1 puntti
Hunajamelonia puolikas tuoreena
Mango tuoreena ja kuorittuna
Heinz Curry Mango kastiketta

Ota siipipalat huoneenlämpöön noin 0.5 - 1 tuntia ennen paistamista. Laita uuni 250 asteeseen ja laita siivet uunivuokaan. Levitä tasaiseksi pohjalle, ettei liiemmin ole nipussa. Nakkaa uuniin ja jalosta helppo, raikas salaatti. Anna olla keskitasolla 25-30 minuuttia, pyöräytä kerta, kaksi välillä. Natsaa muuten todella hyvin hieman tulisten siipien kanssa, siis salaatti. ;)

Se salaatti ei tarvitse kuin pilkkomisen, repimisen tai leikkaamisen. Tee aivan pientä silppua. Kuori ja puhdista hunajameloni ja mango.

Leikkaa sekaan vain pehmeätä osaa. Lähinnä hunajamelonista. Pinta saattaa olla hieman puumainen, riippuu kuinka tuoreena sen saat. Akaassa ei ole yleensä tuoretta kuin vesisade taivaalta ja K-Marketin patongit, ne kaupan uunista vasta tulleet. Siis tuntuu tuoreelta!

Pilko hedelmät sekaan ja lisää varovasti Heinz Curry Mango kastiketta. Laitoin noin pieneen määrään 4 ruokalusikallista, noin. Sekoita kaikki varovasti sekaisin, nostellen.

Tässäkin on paha sanoa sinun maku tuntemuksestasi ja mieltymyksistäsi.

Palaan edelleen siihen että AINA reseptejä ja ruokia valmistaessasi, maistele, maistele ja tunnustele.

Ei ole yhtä oikeaa ja varmaa ohjetta. Ohjeissa mainitut mausteet vaan on toimiviksi osoittautuneet ja yhteen sopiviksi todettu eri ruokien raaka-aineiden kanssa. Joten maistele ja mausta itse lopulliseen annokseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...