Siirry pääsisältöön

Siipiä ja salaattia - simppeliä!


Ei tarvitse olla kallista raaka-ainetta, vaan halpaa ruokaa ja edullista ateriaa. Ei tarvitse olla vaikeata, monimutkaista tai mieletöntä pipertämistä. Joskus vaan on se pieni flow-tila, myös keittiössä.
Kansa huutaa ruokaa ja huutoon on vastattava. Jouluruokana, jälleen vaihtoehto. Yöpalana!

Näppärää, hieman rasvaista sormiruokaa. Mutta hyvää sellaista. Näissä siivissä on se hyvä pointti, ettet saa ikäviä yllätyksiä. Lihapitoisuus on prosentuaalisesti kohdillaan. Ja älä lue pakkaus selostetta, näsitä löytyy muutama E-koodi. So What! Hätä ei lue lakia ja jos lukee, kierretään se.


SIIPII - SIMPPELIÄ SALAATTIA

Atrian Hornet siipiä tai muuta vastaavaa, tulisia siipiä 2 laatikkoa, vajaa 2 kg yhteensä
Rapsakkaa jäävuorisalaattia 1 puntti
Hunajamelonia puolikas tuoreena
Mango tuoreena ja kuorittuna
Heinz Curry Mango kastiketta

Ota siipipalat huoneenlämpöön noin 0.5 - 1 tuntia ennen paistamista. Laita uuni 250 asteeseen ja laita siivet uunivuokaan. Levitä tasaiseksi pohjalle, ettei liiemmin ole nipussa. Nakkaa uuniin ja jalosta helppo, raikas salaatti. Anna olla keskitasolla 25-30 minuuttia, pyöräytä kerta, kaksi välillä. Natsaa muuten todella hyvin hieman tulisten siipien kanssa, siis salaatti. ;)

Se salaatti ei tarvitse kuin pilkkomisen, repimisen tai leikkaamisen. Tee aivan pientä silppua. Kuori ja puhdista hunajameloni ja mango.

Leikkaa sekaan vain pehmeätä osaa. Lähinnä hunajamelonista. Pinta saattaa olla hieman puumainen, riippuu kuinka tuoreena sen saat. Akaassa ei ole yleensä tuoretta kuin vesisade taivaalta ja K-Marketin patongit, ne kaupan uunista vasta tulleet. Siis tuntuu tuoreelta!

Pilko hedelmät sekaan ja lisää varovasti Heinz Curry Mango kastiketta. Laitoin noin pieneen määrään 4 ruokalusikallista, noin. Sekoita kaikki varovasti sekaisin, nostellen.

Tässäkin on paha sanoa sinun maku tuntemuksestasi ja mieltymyksistäsi.

Palaan edelleen siihen että AINA reseptejä ja ruokia valmistaessasi, maistele, maistele ja tunnustele.

Ei ole yhtä oikeaa ja varmaa ohjetta. Ohjeissa mainitut mausteet vaan on toimiviksi osoittautuneet ja yhteen sopiviksi todettu eri ruokien raaka-aineiden kanssa. Joten maistele ja mausta itse lopulliseen annokseen.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…