maanantai 21. lokakuuta 2013

Pulled pork - ei lisättävää!

Pulled pork - vaihtoehto joulukinkulle. Riiavatun, riivittyä porsasta
JOULUKINKKU NADA - PULLED PORK YA!

Pulled pork on sikaa. Pulled pork resepti taas on hienoa sikaa. Pulled pork ohje on edelleen hienoa sikaa. Riivatun, riivittyä haarukalla, unohtamatta makua ja elämystä! Hienoa ruokaa, aliarvostetuista lihan osista.

Kun tämän täydellisen liharuuan valmistaa, porsaan-niskan taittaa aterialle, kilohintaa ei todellakaan muodostu. Täyttä, hienoa tavaraa ja makuelämys on mieletön.

Tämäkin resepti on varmasti saanut alkunsa, joltakin fiksulta, hyvään ruokaan fiksaantuneelta "jenkiltä".
Siis Amerikkalaiselta ihmiseltä, kuka vetelee viikot #MCDonaldsia ja #KCF-loppuunjalostettua kanatuotetta, eli paljon puhuttua kananugetteja. 

Ja vielä kotimatkalla heittelee #CocaColaa naamaan ruuhkassa! Iltaisn kauhistelee kuinka joku hävisi Las Vegasissa miljoonan ja #Sasha #Barkov, entinen #Tappara`n pelaaja voi olla noin taitava. Ihmettelee jatkuvasti uutisvirtaa, miksi jälleen ollaan sodan ytimessä? Putin ja Obama haastaa toisiaan mutta We Love American! Oh God!

Seuraavaksi laittaa grillin tulille ja teurastaa sian. Muut myy naapureille ja itselle jäi vain niska. Paras osuus!

Oikeasti vaihtoehto joulukinkulle! Pulled pork ja täydellinen resepti, feat Indian sauce!

Kiitos, Heleens Hobbies ideoista!

Porsaan niskaa n. plus 1 250 kg
Merisuolaa
Rouhittua pippuria
Chiliä, rouheena

Niskan taitat nurin ja hierot todella kovalla kädellä pintaan karkeata merisuolaa, karkeata chilirouhetta ja vielä myllystä pippuria. Nyt saa käyttää voimaa. Laita jääkaappiin noin 12 tunnin ajaksi. Laitoin itse muovipussin sisään ja piukasti kiinni.

Uuni päälle 150 asteeseen. Ota nyt jääkaapista huoneenlämpöön liha vähintäin puoleksi tunniksi, saa olla hieman enemmän. Porsaan niskassa, on juuri oikeassa paikkaa sitä oikeata rasvaa. Tässä et voi epäonnistua. Laita uunivuoka myös esille ja nyt ei tarvitse käyttää voita.

Laita kuiva marinoitunut liha uuniin. Aloita todella hienon kastikkeen valmistaminen.

Ei Bollywoodkastike vaan HeleensHabanerokastike!

#Pirkka paseerattua tomaattia purkki, 500 g
Vettä 2 dl
Valkosipulia 5 kynttä
Jeeraa, Juustokuminaa 1 tl
Suolaa 1 tl
Kanelitanko 1 kpl
Kardemummaa 1 tl
Inkivääriä jauhettuna 1 tl
Tummaa siirappia 2 reilua tl
Punaviinietikkaa 2 rkl

Laita liesi päälle ja kaada paseerattu tomaatti ja samaan läjään vesi. Nyt mausteita rip, rap sekaan.
Lisää kaikki kerralla, paitsi siirappi ja punaviinietikka. Anna kiehua/hautua pienellä lämmöllä noin 45 minuuttia viiva tunti. Sekoittele välillä. Viimeisen vartin aikana lisää siirappi ja punaviinietikka.
Nyt maistuu jo sillain että juon kaikki! ;)

Anna lihan olla noin tunnin uunissa, kaada Intialaistyylinen tomaattikastike päälle.
Anna olla tunti ja toinen. Mikäli pinta jää lihasta hieman pintaan, niin valele kastikkeella silloin tällöin. Itse tein sen noin tunnin välein. 

Edellä mainitun kokoinen niska on valmista noin 5 tunnin päästä. Riivatun raavittavaksi. Makua on todella, sekä kosteus aivan paikallaan. Mitäpäs seuraavaksi? Minkä kanssa syödään. Raavi haarukalla murusiksi! Paloittele puhtaiden käsien kanssa paloiksi, silti se menee muruiksi. Pese kädet välillä, taas ollaan muruina. Mutta kuitenkin, me ei olla kuivana ja mauttomana muruna, by the way, olemme kosteana ja aivan sairaan maukkaana muruna!

Pulled pork Hot Dog

Pulled pork Wrap
2 kommenttia:

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...