keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Karamellipossua ja currymuusia

Niin hyvää-kuumaa! Lähellä mutta niin kaukana! Raadollista!
KARAMELLISOITUA PORSASTA

Pulled Pork tyyliin valmistettua karamellisoitua porsaan niskaa. Onnistuu myös aivan hyvin kasslerpaistista, mikä löytyy vakuumissa, lihahyllystä. Mutta tämä osa on sieltä ylempää. Uppiniskaisen porsaan niska. Rustoa vähän, rasvaa enemmän ja lihaa hyvin. Aivan järkky hyvä liharuoka. Jotkut sanoo sitä Farangin porsaaksi. Tomi Björk on alansa mestareita. Farang ja Gaijing on Björkin käsien ja ideoiden työ. Ja televisiosta tuttu heppu meille kaikille! Lyö sekaan japania ja thaikkua - kansa syö. Aivan mielettömästä reseptistä on sovellettu the Habanerokitchenin makuun! ENJOY!

Porsaan niskaa / kasslerpaistia n. 1 kg
Vettä 1 l
Japanilaista soijaa tai vastaavaa 3 dl
Kanelitanko
Tummaa siirappia + 4 rkl
Tähtianista 5 kpl
Valkosipulinkynsiä 5 kpl
Inkivääriä jauhettuna plus 1 tl

Laita kaikki valurautapataan. Mausteet sekaisin ja muut tarpeet. Kiehauta ja anna kiehua noin muutama minuutti. Lisää liha kokonaisena sekaan. Pienennä lämpöä, niin että ei aivan kiehu, mutta on kuuma. Kansi päälle ja hiljalleen annat lihan kypsyä. Saa varata aikaa noin 3.5 - 4 tuntia. Hyvä koostumus tuli, liha kypsyi ja makua tarttui jo tuollaisenaan. Ainakin koirani tykkäsi! ;) Voitele, valele silloin tällöin hauteessa. Jos padassa on tilaa käännellä, tee niin. Tärkeätä on, ettei pinta kuivu lihasta, missään vaiheessa.

Helppo ja hyvä haudutuskastike hienolle raaka-aineelle!

Nosta liha leikkuulaudalle ja kietaise piukkaan pakettiin folioon. Siivilöi mauste- / haudutusliemi ja jäähdytä.

Karamellisoitua porsaan niskaa ja curry-chili perunamuusi

KARAMELLISOINTI

Leikkaa liha isohkoiksi lohkoiksi. Suupalan kokoisiksi.
Valmista karamellikastike. Laita pieneen kattilaan vettä noin 0.5 dl ja ruokosokeria n. 400 grammaa. Kuumenna, sekoita niin että sokeri alkaa karamellisoitumaan. Koostumus siis muuttuu lähelle siirapin olomuotoa. Lisää haudutuslientä about 1.5 dl. Sekoita ja kuumenna, siirrä sivuun jäähtymään.

Ota suuri paistinpannu. Mielellään valurautainen. Kuumenna erittäin kuumaksi ja nakkaa lihapalat ison nokareen kanssa voita paistumaan. Kierittele ja pyörittele kauttaaltaan. Saa ja täytyy ottaa väriä hieman pintaan. Kaada karamellisoitu kastike lihojen sekaan ja aja vielä nopeasti kuumaksi.

SIINÄ SE ON EDESSÄSI! Tarjoile vaikka curryperunasurvoksen kanssa. Kuinka se kirjoitetaan oikein. Ei tiedä, mutta perunamuusin johon on laitettu kermaa, curryjauhetta, tuoretta sipulia ja valkopippuria. Hä, hää! Tietenkin chiliä jauheena. Sekoitettu kunnolla ja maustettu lopullisesti suolalla.

Annostele liha perunoiden päälle ja ripottele chilirouhetta päälle!

Kansa huutaa lisää ja koirille ei jäänyt mitään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...