sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kampasimpukkaa, uppomunaa salaatissa

Saat hienon salaatin kun paistat kampasimpukoita ja valmistat uppomunan joukkoon.
KAMPASIMPUKKA-UPPOMUNASALAATTI

Uppomuna on hieno ja kaunis lisuke. Kampasimpukka on taas hieno ja jopa kaunis äyriäinen, nilviäinen, äyriäinen no simpukka kumminkin. Sitä pidetään vaikeana valmistaa, täydelliseksi. Ei saa olla pinta kumimainen, mutta tarvitsee olla kuitenkin lämmin ja läpeensä kypsä.

Rakensin ensin salaatin pohjalle. Olen jotenkin tykästynyt salaatteihin kuin frisee ja jäävuori. Tykkään niiden rapsakkuudesta ja karkeudesta.

Helppo pilkkoa aivan pieniksi, saat hieman erilaista koostumusta. no, ne perinteiset tomaatti ja kurkku kanssa aivan pieniksi. Mango tai hunajameloni, jopa vesimeloni antaa hedelmäisyyttä, pienellä annoksella.

Nyt tuli fiilis että vain ripaus oliiviöljyä ja yhden sitruunan mehu, puristettuna saa riittää kastikkeeksi. Sekoita kaikki nostellen, kunnolla sekaisin. Vielä kun uppomunan losauttaa päälle, täytyy sanoa että makujen harmonia oli kohdillaan.

Seuraavaksi siihen vaikeaan kampasimpukkaan. Löydät jopa lähimarketista, pakasteena. Ja pakasteena se tulee myös hienoimmissakin ruokakaupoissa. Sulata jääkaapissa yön yli. Mutta jos olet tyyliin "carbe diem" ruuanlaittaja niin kylmään veteen pakkauksessa ja noin himpun alle tunti on valmista pannulle.

Laita oliiviöljyä ja voita pannulle. Kirkastettu voi olisi varmasti kaikista paras, Seuraavaksi valitset pienimmän kampasimpukan ja jatkat aina suurimpaan asti. Järjestys on hyvä pitää mielessä paistaessa. Tämäkin on hieman sitä minuuttipeliä.

Logiikkana käytin että pienin kuumalla pannulla on 30 sekuntia ja suurin 90 sekuntia. Muut siltä väliltä. Logiikkani toimi täydellisesti, onneksi. Kaikki oli priimaa. Onnistunutta kamasimpukkaa. Ja aika on siis per puoli. Joten aloitat kääntämisen järjestyksessä pienimmästä isompaan ja toinen kierros perään. Maustoin ainoastaan molemmin puolin suolaa pirskottamalla ja sitruunapippurilla. Toimi hyvin myös valkopippurin kanssa. Nämä olivat oikeasti priimatavaraa. Onnistumisen ilo on kuin pieni sellainen....

Nyt salaatin päälle uppomunat ja kampasimpukat heti. Sinne tänne nakellen. Onnistunut, todella onnistunut salaatti.

1 kommentti:

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...