Siirry pääsisältöön

Kampasimpukkaa, uppomunaa salaatissa

Saat hienon salaatin kun paistat kampasimpukoita ja valmistat uppomunan joukkoon.
KAMPASIMPUKKA-UPPOMUNASALAATTI

Uppomuna on hieno ja kaunis lisuke. Kampasimpukka on taas hieno ja jopa kaunis äyriäinen, nilviäinen, äyriäinen no simpukka kumminkin. Sitä pidetään vaikeana valmistaa, täydelliseksi. Ei saa olla pinta kumimainen, mutta tarvitsee olla kuitenkin lämmin ja läpeensä kypsä.

Rakensin ensin salaatin pohjalle. Olen jotenkin tykästynyt salaatteihin kuin frisee ja jäävuori. Tykkään niiden rapsakkuudesta ja karkeudesta.

Helppo pilkkoa aivan pieniksi, saat hieman erilaista koostumusta. no, ne perinteiset tomaatti ja kurkku kanssa aivan pieniksi. Mango tai hunajameloni, jopa vesimeloni antaa hedelmäisyyttä, pienellä annoksella.

Nyt tuli fiilis että vain ripaus oliiviöljyä ja yhden sitruunan mehu, puristettuna saa riittää kastikkeeksi. Sekoita kaikki nostellen, kunnolla sekaisin. Vielä kun uppomunan losauttaa päälle, täytyy sanoa että makujen harmonia oli kohdillaan.

Seuraavaksi siihen vaikeaan kampasimpukkaan. Löydät jopa lähimarketista, pakasteena. Ja pakasteena se tulee myös hienoimmissakin ruokakaupoissa. Sulata jääkaapissa yön yli. Mutta jos olet tyyliin "carbe diem" ruuanlaittaja niin kylmään veteen pakkauksessa ja noin himpun alle tunti on valmista pannulle.

Laita oliiviöljyä ja voita pannulle. Kirkastettu voi olisi varmasti kaikista paras, Seuraavaksi valitset pienimmän kampasimpukan ja jatkat aina suurimpaan asti. Järjestys on hyvä pitää mielessä paistaessa. Tämäkin on hieman sitä minuuttipeliä.

Logiikkana käytin että pienin kuumalla pannulla on 30 sekuntia ja suurin 90 sekuntia. Muut siltä väliltä. Logiikkani toimi täydellisesti, onneksi. Kaikki oli priimaa. Onnistunutta kamasimpukkaa. Ja aika on siis per puoli. Joten aloitat kääntämisen järjestyksessä pienimmästä isompaan ja toinen kierros perään. Maustoin ainoastaan molemmin puolin suolaa pirskottamalla ja sitruunapippurilla. Toimi hyvin myös valkopippurin kanssa. Nämä olivat oikeasti priimatavaraa. Onnistumisen ilo on kuin pieni sellainen....

Nyt salaatin päälle uppomunat ja kampasimpukat heti. Sinne tänne nakellen. Onnistunut, todella onnistunut salaatti.

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…