lauantai 28. syyskuuta 2013

Hopea toffee pannacotassa

Panna Cotta, se lakritsan makuinen. Hopea Toffee Panna Cotta
 PANNACOTTA -HOPEATOFFEE

Cloetta on tuonut hopea toffeen takaisin.

Nostalgiaa ja lakritsan makuinen hopea toffee oli silloin "kasari" aikana ainakin itselleni suuri herkku. Pehmeää, loistavan makuista lakritsia, hopea-musta-puna kääreissä.

Siihen aikaan hopea toffee oli ohuena patukkana. En ymmärrä, miksi se hävisi hetkeksi markkinoilta, mutta kaikki hyvä onneksi nostetaan pinnalle takaisin.

Toivottavasti vaan ei tule sitä Miami Vice muotia takaisin!

Joten tuli vain mieleen asia jos jatkaisi hieman. Sulattaa herkku kermaan ja näin saat vielä enemmän makeaa. Ja kyllä se on yksinkertaista kun kuumuus, kerma, sokeri ja itse maku "natsaa" hyvin toisiinsa. Menisi jopa jäähtyneenä hyvin ilman liivatetta kastikkeena. Miksei jopa vain kunnollisen kermajäätelön kanssa, lämpimänä. Kun se liivate tekee viileässä tehtävänsä saadaan keitettyä kermaa eli pannacottaa. Joten jälleen yksi pannacotta resepti.
 • hopea toffee makeisia n. 100 g
 • kermaa 4 dl
 • sokeria plus 1 dl
 • liivatetta 2.5 levyä, mikäli haluat hieman jäykempää niin 3 levyä
 1. Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
 2. Kaada 2 dl kermaa kattilaan ja makeiset. 
 3. Sekoita koko ajan että Hopea Toffee sulaa tasaiseksi kastikkeeksi. 
 4. Lisää loput kermat, sokeri ja sekoita kunnes kiehuu hieman. 
 5. Siirrä kattila sivuun liedeltä ja purista vesi pois liivatteesta. 
 6. Sekoita niinkauan kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.
 7. Kaada kastike tarjoiluastioihin valmiiksi. 
 8. Anna jäähtyä hetken huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin hyytymään. Noin muutama tunti kannattaa varata aikaa.
Vink, vink! Mielestäni se 2.5 liivatelehteä on hyvä määrä. Kolmekin on hyvä, mutta tällöin saadaan hieman jäykempää, mutta hienosti syötävää jälkiruokaa.

Pannacotta on kuitenkin sellainen "pommi", että saa hieman valua kauttaaltaan suun limakalvoille. Herkkua! Fiilistely juttuja. Menee alas aivan tuollaisenaan.

Hifistelijät osaavat koristella annoksen vielä, jotenkin. Silppua vaikka Hopea Toffeeta päälle, makuelämyksen maksimoimiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...