Siirry pääsisältöön

Hopea toffee pannacotassa

Panna Cotta, se lakritsan makuinen. Hopea Toffee Panna Cotta
 PANNACOTTA -HOPEATOFFEE

Cloetta on tuonut hopea toffeen takaisin.

Nostalgiaa ja lakritsan makuinen hopea toffee oli silloin "kasari" aikana ainakin itselleni suuri herkku. Pehmeää, loistavan makuista lakritsia, hopea-musta-puna kääreissä.

Siihen aikaan hopea toffee oli ohuena patukkana. En ymmärrä, miksi se hävisi hetkeksi markkinoilta, mutta kaikki hyvä onneksi nostetaan pinnalle takaisin.

Toivottavasti vaan ei tule sitä Miami Vice muotia takaisin!

Joten tuli vain mieleen asia jos jatkaisi hieman. Sulattaa herkku kermaan ja näin saat vielä enemmän makeaa. Ja kyllä se on yksinkertaista kun kuumuus, kerma, sokeri ja itse maku "natsaa" hyvin toisiinsa. Menisi jopa jäähtyneenä hyvin ilman liivatetta kastikkeena. Miksei jopa vain kunnollisen kermajäätelön kanssa, lämpimänä. Kun se liivate tekee viileässä tehtävänsä saadaan keitettyä kermaa eli pannacottaa. Joten jälleen yksi pannacotta resepti.
 • hopea toffee makeisia n. 100 g
 • kermaa 4 dl
 • sokeria plus 1 dl
 • liivatetta 2.5 levyä, mikäli haluat hieman jäykempää niin 3 levyä
 1. Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
 2. Kaada 2 dl kermaa kattilaan ja makeiset. 
 3. Sekoita koko ajan että Hopea Toffee sulaa tasaiseksi kastikkeeksi. 
 4. Lisää loput kermat, sokeri ja sekoita kunnes kiehuu hieman. 
 5. Siirrä kattila sivuun liedeltä ja purista vesi pois liivatteesta. 
 6. Sekoita niinkauan kunnes liivatelehdet ovat sulaneet.
 7. Kaada kastike tarjoiluastioihin valmiiksi. 
 8. Anna jäähtyä hetken huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin hyytymään. Noin muutama tunti kannattaa varata aikaa.
Vink, vink! Mielestäni se 2.5 liivatelehteä on hyvä määrä. Kolmekin on hyvä, mutta tällöin saadaan hieman jäykempää, mutta hienosti syötävää jälkiruokaa.

Pannacotta on kuitenkin sellainen "pommi", että saa hieman valua kauttaaltaan suun limakalvoille. Herkkua! Fiilistely juttuja. Menee alas aivan tuollaisenaan.

Hifistelijät osaavat koristella annoksen vielä, jotenkin. Silppua vaikka Hopea Toffeeta päälle, makuelämyksen maksimoimiseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…