lauantai 6. heinäkuuta 2013

Hei, hoi Haukipullat!

Haukipullat tai haukipyörykät. Kuiva kala muuttuu syötäväksi.

HAUKIPYÖRYKÄT TAI HAUKIPULLAT

Hei hoi hauki! Hauki on kuiva kala joten se tarvitsee loimulohta kaveriksi. Mutta loistavat kalapullat syntyy niiden yhdistämisestä. Voita tarvitsee käyttää ja chiliä. Lähiruokaa parhaimmillaan. Vanajaveden haukea muodossa hyvää!

Perunalisukkeen tein kesäisistä varhaisperunoista, tillistä, ruohosipulista, kermasta ja voista. Semi kovana tarjoillaan.

Haukifilettä 250 grammaa
Loimulohta 150 g
Sipuli 1 pienehkö
Korppujauhoja 1 dl
Kananmuna 1
Suolaa 1 tl
Valkopippuria tl
Voita 1 reilu rkl
Perunajauhoja 1 rkl
Valkoviiniä 2-3 rkl
Tilliä puolikas nippu
Kermaa 1 dl
Chiliä, Rawit 5 grammaa


NÄIN SE VALMISTUU

Sipulin laitat blenderiin ja aja oikein silpuksi. Seuraavaksi haukifileestä lihat ja mahdollisimman hyvin siivottuna ruodoista. Y-ruoto on hankala, mutta hauki ajetaan tehosekoittimella aivan mössöksi, niin ei haittaa. Mikäli olet niin onnellisessa asemassa että omistat lihamyllyn niin tee kaikki siinä.

Joten hauki ja lohi survotaan tasaiseksi massaksi. Sekoita kaikki muut ainesosat kalan lihan joukkoon ja todella tasaiseksi massaksi. Haukipyöryköiden taikinan tulee olla kohtuullisen hienoa, jopa hieman kuivan tuntuista. Laita jääkaappiin vetäytymään noin puolen tunnin ajaksi.

Leivo kostutetuin käsin haukipyöryköitä, tyyliin kun lihapullia valmistaisit. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja sekaan runsaasti suolaa. Nostele haukipyörykät kiehuvaan veteen. Anna porista niin kauan kunnes kalapyörykät nousevat pintaan kellumaan. Siirrä reikäkauhalla lautaselle.

Nyt voita pannulle ja paista väriä pintaan. Voit toki ulkona grillissäkin tehdä saman. Varo polttamasta. Ainoastaan se väri ja voin makua tässä haetaan. Tai savun tuntua.

Mainiota lähiruokaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...