Siirry pääsisältöön

Champagne bar Santé, Tampere

Champagne bar Santé, pieni terassi mutta hyvä fiilis.
Tampereelle on avattu aivan keskustaan uusi pieni, intiimi mutta kuitenkin tyylikäs mesta. Champagne bar Santé on ideana aivan loistava. Se on tapa tuoda Härmään sitä samaa mitä on muissa suuremmissa kaupungeissa. Siellä on kohtuullisen helppoa tutustua erilaisiin hienoihin kuplajuomiin.

Henkilökunta on ainakin ottanut opikseen ja osaa kertoa juomista hieman enemmän kuin sen hinnan. Toisaalta kun sampanjaa imee, niin ei kannata sitä hintaa miettiä. Kerran se vaan kirpaisee.

Sisustus on tyylikäs. Tämä on sellainen paikka jossa naatiskellaan muutama. Irroittaudutaan siitä hetkestä ja olotilasta mikä kulloinkin sattuu olemaan.

Ainut asia mikä mietityttää on että kuitenkin sitä oluttakin on tarjolla. Ettei vaan ote lipsuisi sinne suuntaan jossakin vaiheessa. Kyllä me kuitenkin olemme sitä pussikalja kansaa. Ja siiderinlipittäjiä. Ja kun sitä on tarjolla versus kuplajuoma, niin monelle se muutaman rahan ero tekee paljon.

Champagne bar Santé:ssa järjestetään myös erilaisia tasting tilaisuuksia. Se on hyvä tapahtuma kuulla pintaa syvemmältä tietoa, asiantuntijoiden ja tietysti maahantuojien kertomana juomista. Nettisivuilta saat lisätietoja.

Juomiin sopivia pieniä suupaloja on myös tarjolla. Toivottavasti nekin pysyy tällä linjalla.

Terassi on pieni. Champagne bar Santé:n terassi ei anna kauheasti sellaista rauhallisuutta, mutta onhan se hauska katsella vilkasta ihmismassaa ja liikennelaitoksen linja-autoja. Kuuma siellä ainakin on. Aurinko paistaa ja piki hohkaa. Sisällä sentään on siedettävää. Suklaakakku oikeasti sulaa lautaselle. Ja mansikat kypsyy loppuun asti, mikäli on raakileena poimittu.

Tämä on sellainen paikka että ei kannata sitä nopeaa nousua mennä ottamaan. Ajan kanssa. Mussukan kanssa lasilliselle, kahdelle tai jos Visassa on limiittiä tarpeeksi niin kymmenelle.

Hyvin ne vetää Champagne bar Santé:ssa ja toivottavasti Manselaiset ja vierailevat turistit löytävät paikan omakseen.

Champagne bar Santé sijaitsee Hatanpään Valtatie 2, aivan siinä Paapan kapakan vieressä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…