maanantai 29. huhtikuuta 2013

Palapaisti, takuulla murakkaa

Kunnolla haudutettua palapaistia. Murakkaa kuin makkara ilman kuoria.

Traditional Palapaisti


Palapaisti valmistetaan naudan ulkopaistista leikatuista isoista kuutioista. Tässä reseptissä ei tarvitse välittää lihan leikkaus suunnasta ei myöskään muodoista. Jokseenkin rouheasti pilkotusta lihasta, koska liha saa sen mureuden pitkällä haudutuksella. 

Palapaistin voit myös valmistaa uunissa. Mutta hiljalleen padassa liedellä tulee takuuvarmaa, hyvää jokseenkin perinteistä suomalaista ruokaa. Seurakseen ei vaadi kuin hyviä perunoita tai kunnon muusin.

Ruskista kunnon rasvassa pannulla noin 700 - 800 grammaa, leikattua naudan ulkopaistia. Tee se kahdessa erässä, välillä pienellä määrällä vedellä huuhdellen. Kaada liemi aina pataan.

Kuullota lihojen jälkeen yksi ison sipulin pilkottuna ja kaksi ruokalusikallista, jopa 3, tomaattipyrettä. Kaada pataan myös.

Lisää vettä noin 8 dl, suolaa 1 tl, mustapippuria 1 tl sekä laakerinlehtiä 3 - 5 kappaletta.

Kiehauta ja vähennä lämpöä niin että ei enään poreile. Käy välillä sekoittamassa pataa ja anna muhia noin 1.5 tuntia.

Suurusta hieman. Puolikas desilitra vehnäjauhoja, pieneen määrään vettä. Sekoita tasiseksi ja pikku hiljaa lorottaen pataan, tasaisena nauhana ja sekoittaen.

Anna vielä ottaa koostumusta ja makua vielä puolisen tuntia. Maistele ja mausta suolalla tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...