lauantai 27. huhtikuuta 2013

Katkis Skågenit - hiukka hienommat

Katkarapu Skågen, resepti täydellisyyteen.

Katkarapu Skågenit

Mentäisikö siinä täydellisyyden rajapinnassa. Mikä se on? Kerrottakoon että melkein täydellinen, mutta kun aina tarvitsee olla vara parantaa. Katkarapu Skågenit on sellainen hieno yleensä maultaan, ulkonäöltään ja raaka-aineiltaan. Saaristolaisherkku. Täällä mantereella ei niin yleinen, kuin suolaisen lätäkön äärellä.

Hanki katkarapuja. Pakastealtaan kuoritut, pienet on aivan hyviä tähän. Sulata kunnolla ja vielä lävikön kautta liiat nesteet pois. Katkarapuja noin 200 grammaa.

Pilko isohko punasipuli, aivan pieneksi silpuksi. Avokado - kuorittuna, kivettömänä ja samoin liiskattuna sekaan. Sekoita punasipuli ja avokado. Lisää katkaravut sekaan ja taas pyöräytä.

Mausta pienellä määrällä suolaa, valkopippuria. Nyt majoneesia sekaan. Tuohon 200 grammaan nasautin Kruunumajoneesia noin 5 ruokalusikallista. Koostumus oli aivan passeli.

Lopullinen silaus maustamiseen lähtee sitruunanmehusta ja tillistä. Nämä on mentävä oman makusi mukaan joten pikku hiljaa sekaan. Kannattaa laittaa siis vähitellen, ilman puristinta. Halkaise sitruuna ja vahvan nyrkin läpi puolikas alkuun.

Tuoretta tilliä reilusti, mutta riittävästi. Lopuksi Creme Fraishea sekaan puolikas purkki. Kaikki sekaisin vielä kerran ja lämpimän hyvän leivän päälle. Saaristolaislimpulla mennään rannikolla, täällä on hyvä vaikka Real.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...