sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Toscanalainen Sitruunakakku

Kananmunia, sokeria, sitruunaa, maitoa, vehnäjauhoja, leivinjauhoja, voita, tomusokeria

On vaan niin vaivannäön arvoista leivonnaista, että kelpaa parempaankin juhlapöytään. Toscanalainen sitruunakku valmistuu seuraavasti. Uuni 200 asteeseen.

Valmista ensin täyte:

Laita kattilaan 3 kananmunan keltuaista. Lisää sekaan 100 grammaa sokeria ja yhden sitruunan raastettu kuori. Lämmitä hiljalleen samalla sekoittaen. Lisää 5 dl mikrossa esilämmitettyä maitoa ja samalla sekoittaen. Vielä 50 grammaa vehnäjauhoja saostumiseen. Lisää varovasti vähän kerrallaan ettei paakkuunnu. Kunnes on sillain sopivasti saostunut laita herkullinen täyte jäähtymään.

Tee pohja:

Taikinaan tarvitset 200 grammaa vehnäjauhoja. 2 tl leivinjauhoja sekä 100 grammaa sokeria. Sekoita kuivat aineet. Lisää 2 munaa ja noin 100 grammaa voita sekaan sillain nyppien. Voit lopuksi hieman sekoittaa voimakkaammin mutta pääasia on että taikina on sillain tasaisesti aineet sekaisin.

Ota puolet taikinasta ja kauli se piirakkapohjaan tasiseksi ja ohuesti. Saa ja pitää mennä myös reunoille.

Kaulitse toinen taikina samoin ohueksi kanneksi. ( ei sitten onnistu kunnes kolmannella kerralla ). Kelpaa kannen olla myös aseteltu pieninä paloina. Uunissa sitten tasoittuu.

Lisää täyte pohjan päälle ja asettele kansi. Paista 25 - 30 minuuttia. Kokeile tikulla.

Jäähdytä kakku ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...